Domžale že zapustil prvi pomemben člen moštva

Horvat odhaja v Kazahstan

Vezist Lucas Horvat, v jesenskem delu sezone eden najboljših členov zasedbe Domžal, znova zapušča Slovenijo in se seli v daljni Kazahstan, kjer bo v prihodnjem letu dni branil barve Ozkhetpesa.

Uredništvo
6. december 2016, 10:30

(Foto: SPS)

Domžale so še pred koncem jesenskega dela sezone ostale brez enega najpomembnejših členov moštva. Izkušeni vezist Lucas Mario Horvat, ki je v jesenskem delu sezone zbral 16 prvoligašev nastopov, bo kariero že drugič zaganjal na daljnem evropskem vzhodu in sicer bo v naslednjem letu dni branil barve kazahstanskega Okzhetpesa, ki je v letošnji sezoni v kazahstanskem prvenstvu zasedel peto mesto.

Enainitridesetletni Horvat je bil standarden član udarne enajsterice Domžal, na svoj račun pa vpisal tudi tri zadetke in eno asistenco. V Argentini rojeni nogometaš bo tako drugič v svoji karieri igral v kateri od držav nekdanje Sovjetske zveze, saj je pred leti nastopal tudi pri azerbejdžanskem Interju iz Bakuja.

Domžalčani v času zimskega premora čaka veliko dela z zadrževanjem ključnih igralcev, saj zanimanja velja tudi  za številne ostale igralce kot denimo bočnega branilca Jureta Balkovca, ki je na seznamu želja Olimpije, ter vezista Marka Alvirja, ki ima ponudbe iz tujine.

 
adplus-dvertising