Hotić: Maribor bo težko nadomestil Zlatka Zahovića

Nekdanji član Maribora Dino Hotić je bil presenečen nad hitrim izpadom nekdanjih soigralcev iz evropskih pokalov, kljub temu pa meni, da se bo Maribor hitro vrnil na pota stare slave.

Uredništvo
26. september 2020, 10:16

Foto: uradna spletna stran kluba

Dino Hotić v zadnjem času uspešno nastopa v belgijskem prvenstvu, kjer v ekipi Cercle Bruggeja igra eno osrednjih vlog, še vedno pa pozorno spremlja predstave kluba, pri katerem je preživel glavnino svoje kariere. Hotić je v intervjuju za bosanski portal Sportsport.ba predstavil svoje poglede na aktualno dogajanje, beseda pa je stekla tudi o presenetljivem izpadu Maribora iz Evrope in neuspešnih predstavah slovenskih klubov v evropskih pokalih.

"Ne vem, zakaj so se slovenski klubi odrezali tako slabo. Nisem več tam in ne vem, kaj se dogaja. Kar se tiče Maribora, je verjetno tako, da bodo novi ljudje potrebovali nekaj časa, da povežejo vse konce. Maribor je stabilen klub, eden najboljših na Balkanu in mislim, da bo kmalu spet vse v redu. Težko bo nadomestiti odhod Zlatka Zahovića, ki je Maribor postavil na zelo visoko raven. Čas, potreben je samo čas in verjamem, da bo Maribor hitro spet stari dobri Maribor," je povedal Hotić.

Hotić v zadnjem času ni bil na seznamu bosanske reprezentance, kljub temu pa svoje odločitve o tem, da zaigra za izbrano vrsto te države, niti najmanj ne obžaluje.

"Nikoli nisem obžaloval, ker sem izbral Bosno in Hercegovino. Odločitev je prišla iz srca in tako bo vedno, ko bom prejel vabilo. Vedno bom dajal vse od sebe. Moja naloga je dobro igrati in če mi bo to uspevalo, bom zagotovo še kdaj zraven," je dodal Hotić.