Hrvaška je navdušila navijače na Reki, blestel je Lovro Majer, ki je sijajno zadel s prostega strela

Hrvaška je na prvi od dveh generalk pred pričetkom evropskega prvenstva visoko s 3:0 premagala Severno Makedonijo.

Uredništvo
3. junij 2024

Hrvaška (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Reprezentanca Hrvaške se je danes na Rujevici na Reki pred osem tisoč gledalci pomerila s Severno Makedonijo in dobro formo demonstrirala z visoko in prepričljivo zmago s 3:0. Ob odsotnosti Luke Modrića, Marcela Brozovića in Maria Pašalića je blestel Lovro Majer, ki je dosegel prva dva zadetka, piko na i je postavil Marco Pašalić, nogometaš Rijeke, ki je na 'svojem' stadionu dosegel svoj prvi zadetek v majici izbrane vrste.

Majer je svoj prvi zadetek dosegel po sijajno izvedenem prostem strelu, velike zasluge za drugi gol pa gredo Brunu Petkoviću, ki je s peto zaposlil Majerja za njegov drugi gol na tekmi.

Pred tekmo je Hrvaška nogometna zveza opravila krajšo slovesnost v času Mateu Kovačiću, ki je danes odigral svoj jubilejno 100. tekmo za kockaste.

Hrvati bodo zadnjo pripravljalno tekmo odigrali 8. junija v gosteh proti Portugalski, v svojo nemško bazo v kraju Neuruppin pa se bodo napotili dan kasneje.

Zlatko Dalić je srečanje proti Severni Makedoniji začel s postavo Livaković - Juranović, Erlić, Vida, Sosa - Kovačić, Majer - Kramarić, Baturina, Perišić – Petković.