Hrvaška je proti Franciji začela kar z dvema, ki sta se kalila v Sloveniji

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je na tekmi proti Franciji opravil vrsto sprememb v začetni enajsterici, od prve minute pa sta začela kar dva igralca, ki sta preboj dosegla v slovenskem državnem prvenstvu.

Uredništvo
9. september 2020

Nekdanji branilec Olimpije Filip Uremović je debitiral v majici članske reprezentance Hrvaške. (Foto: nkolimpija.si)

Na Hrvaškem so mediji precej zaskrbljeni nad trenutnim stanjem in podobo izbrane vrste, ki je na tekmah lige narodov proti Portugalski in Franciji skupaj prejela kar osem zadetkov. Podobna aktualnih svetovnih viceprvakov ni najbolj blesteča, kar pa je tudi posledica odsotnosti nekaterih igralcev, ki trenutno niso v reprezentančnem pogonu pa tudi številnih sprememb in novosti, ki so že posledica menjave generacije v hrvaški reprezentanci.

Selektor Zlatko Dalić je po slabi predstavi proti Portugalski premešal začetno enajsterico in v Parizu začel z močno spremenjeno zasedbo. Največ sprememb je opravil v obrambni vrsti, v kateri sta centralna položaja zasedala Duje Ćaleta-Car, branilec Marseilla ter prekaljeni Dejan Lovren, na bočnih položajih pa sta zaigrala dva igralca, ki pomembno fazo svojih karier preživela v Sloveniji.

Na levem boku je začel nekdanji branilec Domžal Dario Melnjak, dandanes član turškega Rizesporja, desni bok pa je presenetljivo pripadel debitantu Filipu Uremoviću, sicer nekdanjemu branilcu Olimpije, ki danes igra za ruski Rubin iz Kazana.

Na včerajšnji tekmi lige narodov je Dalić računal le na štiri igralce, ki so bili v začetni enajsterici na finalni tekmi svetovnega prvenstva pred dvema letoma – Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Dejana Lovrena in Anteja Rebića.