Hrvaška žaluje za ikono modernega nogometa: Umrl je Zlatko Kranjčar

Hrvaški nogomet beleži veliko izgubo. Umrl je legendarni nogometaš in pozneje trener ter nekdanji selektor Zlatko Kranjčar!

Uredništvo
1. marec 2021, 10:16

Foto: Getty Images

Hrvaški nogomet se je v nov teden podal z žalostno novico. V bolnišnici je po kratki in hudi bolezni umrl nekdaj odličen nogometaš, pozneje pa trener Zlatko Kranjčar. Star je bil 64 let. 

Kranjčar je v zadnjih mesecih izginil iz medijev, potem ko je bil nazadnje trenersko aktiven v Iranu. 

Kranjčar je rojeni Zagrebčan. V Dinamu je odigral 10 sezon, vrhunec pa dosegel leta 1982, ko je bil jugoslovanski prvak. Imel je tudi mednarodno kariero, saj je bil legendar dunajskega Rapida. Kot trener je vodil številne klube, od Dinama, do slovenske Mure in mnogih klubov v tujini. Delal je tudi v ZAE, na Slovaškem, bil selektor Črne gore in iranske izbrane vrste do 23 let. Bil je tudi selektor hrvaške reprezentance, vodil jo je od leta 2004 do 2006. Eden od njegovih največjih uspehov v trenerski karieri je bil takrat senzacionalen naslov hrvaškega prvaka z Zagrebom leta 2002. 

Zlatko Kranjčar, z vzdevkom Cico, je sicer oče nekdanjega hrvaškega reprezentanta Nika Kranjčarja

Hrvaška je tako izgubila že drugega nekdanjega selektorja v kratkem času. Pred Kranjčarjem se je poslovil tudi Otto Barić, star 87 let. Zanimivo, prav Barić je leta 1983 Kranjčarja kot igralca pripeljal v Rapid, kjer je bil uspešen trener in tako kot Kranjčar legenda. 
 
adplus-dvertising