Hrvaški biser na čelu male arabske revolucije

Nekdanji veliki up zagrebškega Dinama Ante Ćorić je postal eden od najbolj prepoznavnih obrazov nadvse ambicioznega projekta, ki se odvija v drugi španski ligi.

Uredništvo
28. avgust 2019, 8:59

Foto: uradna spletna stran kluba

Španski drugoligaš Almeria v zadnjih dveh tednih z aktivnostmi na prestopni tržnici daje zelo močan signal, da je klub v veliki tranziciji, ki jo narekuje prihod novega lastnika Sheikha Al Turkija iz Savdske Arabije. Arabski milijarder, ki je eden najtesnejših svetovalcev in zaupnikov bodočega vodje Savdske Arabije Mohameda bin Salmana, je po prevzemu kluba pripeljal že devet novih igralcev, največji ulov pa je klubu iz Andaluzije uspel včeraj, in sicer z nekdanjim velikim upom zagrebškega Dinama Antejem Ćorićem.

Ćorić se v Almerio seli na posojo iz Rome, Almeria pa je izposlovala klavzulo, po kateri ga bo po izteku sezone lahko odkupila za 7 milijonov evrov. Ćorić je v minuli sezoni v majici Rome zbral vsega tri nastope, pred odhodom v Italijo pa je veljal za enega največjih biserov, ki so v zadnjem času zrasli v mladinskem pogonu zagrebškega Dinama.

Almeria se je v tem prestopnem roku okrepila še z nekaterimi znanimi nogometaši kot sta denimo nekdanji srbski reprezentant Radosav Petrović ali vezist Bordeauxa Valentin Vada, prav v teh dneh pa Almeria usklajuje še zadnje podrobnosti pred sklenitvijo največjega posla v svoji zgodovini, in sicer se na jug Španije seli 20-letni napadalec Penarola iz Montvidea Darwin Nunez, za katerega bo španski klub plačal več kot 8 milijonov evrov odškodnine.