Hrvati so si dali duška: Kek je bil le Kekec, to je bila igra med dečki in možmi

Hrvaški mediji slavijo najboljšo predstavo hrvaške reprezentance v tem ciklu, istočasno pa so si na Hrvaškem dali duška ob zares porazni predstavi Slovenije.

Uredništvo
8. september 2021, 8:37

Na Hrvaškem so si privoščili slovenskega selektorja Matjaža Keka. (Foto: pigac.si)

Hrvaška reprezentanca pred včerajšnjim obračunom v Poljudu ni blestela. Že na evropskem prvenstvu je pustila odprtih kar nekaj pomislekov, po slabem začetku kvalifikacij in porazu v Stožicah pa se je javno mnenje že pošteno nagibalo proti selektorju Zlatku Daliću, ki naj bi počasi izgubljal kompas.

Tudi po porazu v Ljubljani je Hrvaška odigrala nekaj mučnih tekem, prvič pa je zares zablestela včeraj, ko je kar s 3:0 odpravila prazno Slovenijo, temu primeren pa je bil tudi odziv hrvaških medijev, ki so pod drobnogled vzeli tudi slovenskega selektorja Matjaža Keka.

"Čeprav je na Poljud prišel s slovesom neugodnega gosta – brez poraza na desetih gostovanjih z Rijeko – je bil Matjaž Kek sinoči le kekec, preplašen deček," so bile ostre Sportske novosti.

"Pod vodstvom melanholičnega Josipa Iličića so bili napadi njegove ekipe krajši od napadov Luke Dončića na košarkarskem parketu. Slovenci niso mogli iz obroča, težko so prihajali do kisika in žogo so vračali po desetih ali največ petnajstih sekundah. Nato so se vrnili v dva zgoščena defenzivna bloka in 'kao' čakali priložnosti za protinapad, ki je nikoli niso dočakali,"
so v komentarju po tekmi zapisali pri največjem hrvaškem športnem časniku.