Hud udarec za Slovenijo pred tekmo s Ciprom: Manjkala bosta kar dva pomembna člana udarne enajsterice

Slovenska reprezentanca bo kvalifikacije nadaljevala na Cipru, slovenski selektor Matjaž Kek pa ne bo mogel računati na dva zelo pomembna igralca - Miho Mevljo in Andraža Šporarja.

Uredništvo
27. marec 2021, 9:21

Andraž Šporar bo zaradi uredb portugalske vlade ostal brez nastopa na Cipru. (Foto: pigac.si)

Slovenska reprezentanca bo tretjo tekmo kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo odigrala proti najmanj atraktivnemu in na papirju najmanj kakovostnemu nasprotniku doslej, a je obračun proti Cipru morebiti celo bolj pomemben za nadaljevanje kvalifikacij kot sta bila obračuna proti Hrvaški in Rusiji. Zmaga na Cipru bi Slovenijo postavila v zelo dober položaj pred nadaljevanjem kvalifikacij, selektorja Matjaža Keka pa čaka precej zahtevna misiji, pri kateri ne bo mogel računati na pomoč dveh standardnih članov najboljše enajsterice.

"Čaka nas naslednja tekma, in sicer z določenimi problemi, Miha Mevlja ima kartone, Andraž Šporar pa se mora vrniti na Portugalsko zaradi zahtev kluba," je po tekmi povedal Kek, in tako potrdil, da na Cipru ne mogel računati na dva igralca, za katera Slovenija nima enakovrednih zamenjav.

Mevlja bo obračuna Cipru kot rečeno izpustil zaradi kartonov, v Šporarjevem primeru pa gre za nekoliko bolj kompleksno situacijo, ki je povezana s trenutnimi epidemiološkimi razmerami v Evropi. Portugalska vlada namreč za vse potnike iz Cipra zahteva 14-dnevno karanteno, FIFA pa je že predčasno klubom dovolila, da v tovrstnih primerih svojim igralcem prepovejo sodelovanje na reprezentančnih tekmah.

Šporarjeva Braga je dovoljenje FIFA izkoristila, kar pomeni, da Ljubljančan na Cipru ne bo mogel pomagati slovenski izbrani vrsti.