Huda nesreča mladega zvezdnika Rome, ki je že končal sezono

Minuli konec tedna je bil usoden za enega najboljših mladih nogometašev v Italiji in v Evropi Nicolo Zaniola, ki je na derbiju proti Juventusu staknil najhujšo poškodbo v svoji karieri.

Uredništvo
13. januar 2020, 8:20

Foto: /

Minuli konec tedna je za daljši čas z nogometnih igrišč oddaljil kar dva sijajna nogometaša. Napadalec Barcelone Luis Suarez bo po operaciji kolena okreval štiri mesece, na večernem derbiju italijanskega prvenstva med Romo in Juventusom pa se je hudo poškodoval mladi zvezdnik Rome Nicolo Zaniolo, ki si je strgal kolenske vezi, zaradi česar je letošnja sezona zanj že končana.

Klub je kmalu po tekmi potrdil resnost Zaniolove poškodbe in zraven zapisal, da je na istem kolenu nastradal tudi meniskus, zaradi česar 20-letnega ofenzivnega vezista bogatega tehničnega znanja čaka dolgo mirovanje. Poškodbo je Zaniolo staknil v akciji, ki pravzaprav opiše vse – v protinapadu Rome je na spektakularen način preigral več igralcev Juventusa in se prebil vse do Juventusovega kazenskega prostora, izjemen prodor pa se je končal ob trku z nasprotnikovim branilcem, po katerem je nerodno stopil in si poškodoval kolenske vezi.Zaniolo je v solzah zapustil zelenico, pri čemer so ga bodrili tudi igralci Juventusa na čelu s prvim zvezdnikom moštva Cristianom Ronaldom.

Zaniolo se je vmes že javil na socialnih omrežjih in v optimističnem slogu zapisal.

"Prisežem vam … Vrnil sem bom močnejši, kot kdajkoli doslej."

Zaniolo je v letošnji sezoni na 23 tekmah dosegel šest zadetkov in prispeval dve asistenci.