Huda tragedija v italijanskem drugoligašu: Igralec kluba ubil člana klubskega osebja

V italijanskem drugoligašu Cittadelli se je zgodila huda tragedija, v kateri je nogometaš tega kluba povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl 77-letni uslužbenec kluba.

Uredništvo
7. maj 2021, 12:32

Slika je simbolična. (Foto: uradna spletna stran kluba)

V italijanskem drugoligašu Cittadelli se je zgodila huda tragedija, v kateri je življenje izgubil 77-letni uslužbenec kluba Lino Simonetto, ki je za posledicami poškodb, ki jih je staknil v prometni nesreči, po šestih dneh bitke za življenje umrl v lokalni bolnišnici. Dodatna tragedija je v tem, da je prometno nesrečo povzročil 23-letni vezist moštva Christian D'Urso, ki je trenutno v preiskavi zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti s smrtnim izidom.

Nesrečen dogodek naj bi se zgodil v bližini klubskega treninga centra, kjer je D'Urso s svojim vozilom zadel Simonetta, ki se je prevažal na kolesu.

Cittadella je objavila izjavo, v kateri je izrazila globoko užaloščenost zaradi tragične smrti Simonetta, v obvestilu pa nikjer ni omenila D'Ursa oziroma njegove vloge v tragediji.

D'Urso je sicer nogometaš, ki je zrasel v mladinskem pogonu Rome, v letošnji sezoni pa je v drugi italijanski ligi zbral 30 nastopov.