Davide Santon razkril, da že od nekdaj navija za AC Milan

Hvala, Inter, toda...

Italijanski bočni nogometaš Davide Santon je razkril, da že od mladih let navija za AC Milan. Pa čeprav je profesionalno kariero začel pri velikem mestnem tekmecu Interju.

Anže Zajič
21. marec 2013, 11:30

Foto: Getty Images

Davide Santon si od leta 2011 dalje kruh služi v Angliji, kjer je član Newcastle Uniteda. Za slednjega je v tej sezoni v vseh tekmovanjih odigral 36 tekem, zato ne čudi, da mu ni nič hudega. O vrnitvi v Italijo ne razmišlja, če bi se že odločil za takšno potezo, pa bi se precej lažje, če bi mu ponudbo poslal - AC Milan. Da, prav ste prebrali. Ne Inter, kjer je prvič opozoril nase in naredil prve korake v članskem nogometu, pač pa njegov mestni tekmec. Santon namreč pravi, da je pri njem tako kot pri Mariu Balotelliju: da že od nekdaj navija za Rossonere.

"V Newcastlu se počutim kot kralj, pogodbo imam podpisano do leta 2016 in zares ne čutim nobene potrebe po tem, da bi odšel kam drugam. Tukaj uživam, všeč mi je življenje, všeč mi je vzdušje, všeč mi je klub, za katerega igram. Za nameček sem se tukaj zaročil, z bodočo ženo pa bova maja postala tudi starša. Sem pa slišal govorice, da naj bi bil zanimiv AC Milanu. To me kakopak navdaja z velikim zadovoljstvom. To je dejansko edini klub, zaradi katerega bi resno premislil o tem, da bi spet pospravil kovčke. Inter? Tam mi je bilo lepo, temu klubu dolgujem veliko, toda ni moja krivda, da sem se rodil kot navijač AC Milana," je za La Gazzetto dello Sport povedal otrok Ravenne, ki se je k Nerazzurrom preselil, ko mu je bilo vsega 14 let.