Ibrahimović: Argentincev, ki so se posmehovali Mbappeju, se ne bo spominjal nihče

Švedski superzvezdnik Zlatan Ibrahimović je bil zelo kritičen do argentinskih reprezentantov, ki so se ob slavju naslova svetovnega prvaka posmehovali francoskemu zvezdniku Kylianu Mbappeju.

Uredništvo
26. januar 2023, 9:33

Zlatan Ibrahimović (Foto: /)

Švedski superzvezdnik Zlatan Ibrahimović je bil gost francoske televizije France Inter, v intervjuju pa je bilo govora tudi o vseh dogodkih, ki so se odvili po finalni tekmi svetovnega prvenstva med Argentino in Francijo.

Nekateri argentinski nogometaši – v prvi vrsti to velja za vratarja Emiliana Martineza – so si ob slavju privoščili prvega zvezdnika francoske reprezentance Kyliana Mbappeja. Na spletu so se pojavili posnetki, na katerih je Martinez v slačilnici zahteval minuto tišine za Mbappeja, na račun napadalca Paris Saint Germaina pa se je šalil tudi na paradi z odprtim avtobusom po ulicah Buenos Airesa.

Ibrahimović meni, da je takšno obnašanje nespoštljivo ter da se v vrhunskem nogometu to vrne kot bumerang.

Skrbi me za ostale igralce v Argentini, ki ne bodo osvojili ničesar več.


"Messi je najboljši nogometaš vseh časov in vedel sem, da bo nekoč postal svetovni prvak. Zgodilo pa se bo tudi to, da bo Mbappe še enkrat svetovni prvak. Ne skrbi me zanj. Skrbi me za ostale igralce v Argentini, ki ne bodo osvojili ničesar več. Messi je osvojil vse in zato se ga bodo vsi spominjali, za ostale, ki so se v času proslave obnašali grdo, pa tega ne bi mogel reči," je povedal Ibrahimović.

"To prihaja iz mene, govorim kot vrhunski igralec. To je znak, da boš enkrat zmagal, a nato nikoli več. Ne moreš zmagovati, če se tako obnašaš."