Ibrahimović: Mbappeju sem svetoval, naj zapusti PSG

Švedski superzvezdnik Zlatan Ibrahimović je priznal, da je Kylianu Mbappeju svetoval, naj zapusti Paris Saint Germain in se preseli v bolj 'strukturirano' okolje.

Uredništvo
1. december 2021, 1:02

Zlatan Ibrahimović meni, da PSG ni primeren za Kyliana Mbappeja. (Foto: /)

Zlatan Ibrahimović je legenda Paris Saint Germaina, saj je za ta klub na 180 nastopih dosegel kar 156 zadetkov in v svojem času v Parizu osvojil kar 11 lovorik. V nobenem klubu ni zabil toliko golov, kljub temu pa Ibrahimović do PSG nima tako pristnega in globokega odnosa kot denimo do Milana, zato tudi ne preseneča, da sam meni, da bi mladi zvezdnik PSG Kylian Mbappe slavo moral iskati v drugačnem okolju.

"Drži, da sem Mbappeju svetoval, naj odide. Mbappe potrebuje bolj strukturirano okolje. Takšno, kot je denimo v Realu iz Madrida,
" je v velikem intervjuju za Corriere della Sera povedal Ibrahimović, in pristavil.

"Vendar pa sem tudi predsedniku PSG dejal, naj Mbappeja ne proda."


Ibrahimović se je razgovoril tudi o svoji karieri  in priznal, da je bil ob poslavljanju od Los Angelesa zelo blizu prestopu v Napoli.

"Maradona je mitski lik in ko sem gledal dokumentarni film o njem, sem se odločil oditi v Napoli in tako kot Diego tam osvojiti scudetto."


"Imel sem dovolj Amerike in razmišljal sem o koncu kariere, vendar pa me je Mino Raiola prepričal, naj se vrnem v Italijo."

"Z Napolijem je bilo dogovorjeno, vendar pa je nato De Laurentiis odpustil Ancelottija in vse se je spremenilo. Vprašal sem Mina: katera je najslabša ekipa, ki jo lahko spremenim? Odgovoril mi je: 'Milan je včeraj proti Atalanti izgubil z 0:5.'


"Takrat sem se odločil: 'Gremo v Milano. Poznam klub, mesto mi je všeč.'


"Na začetku tam na treningih nihče ni tekel. Z vsakim posebej sem se pogovoril in to ne na štiri toči, temveč pred vsemi. Povedal sem jim, da moraš na treningu umreti od napora. Če bom tekel, če se bom ubijal, bo tekel tudi moj soigralec in se ubil zame."