Ibrahimović v ritmu Vierija in Batistute

Zlatan Ibrahimović je postal šele četrti nogometaš v zgodovini Serie A, ki je zadetek dosegel na vsaki od prvih šestih tekem nove sezone.

Uredništvo
23. november 2020, 9:28

Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca

Vodstvo Milana je Zlatana Ibrahimovića vračalo predvsem zato, da bi opešani črno-beli ekipi vrnilo vsaj malo blišča in v slačilnice vneslo nekaj avtoritete, najbrž pa si niti največji optimisti v klubu niso predstavljali, da bodo dobili Ibrahimovića v njegovi najboljši izvedbi – pri 39 letih.

Ibrahimović je od povratka v majici Milana odigral 30 tekem in dosegel že 22 golov, po včerajšnjih dveh zadetkih proti Napoliju pa je trenutno z 10 goli na čelu lestvice strelcev Serie A – njegov najbližji zasledovalec je štiri leta mlajši Cristiano Ronaldo, ki je trenutno pri osmih golih.

Ibrahimović je v eri, v kateri je zmaga vredna tri točke, šele četrti nogometaš v zgodovini lige, ki je vsaj en zadetek dosegel na vsaki od prvih šestih prvenstvenih tekem. Doslej je to uspelo le Gabrielu Batistuti v sezoni 1994/95, Christianu 'Bobu' Vieriju v sezoni 2002/03 in nazadnje Poljaku Krzysztofu Piatku v sezoni 2018/19.