Igor Tudor enega ključnih členov Hajduka preganja v ... Olimpijo?

Hrvaški mediji poročajo, da bo nadarjeni vezist Hajduka Darko Nejašmić in eden najboljših igralcev tega moštva v zadnjem času kariero nadaljeval v majici Olimpije. Njegova tržna vrednost znaša kar 2 milijona evrov.

Uredništvo
14. februar 2020, 9:51

Foto: uradna spletna stran kluba

Olimpija je v zadnjem letu tesno sodelovala z Dinamom iz Zagreba in na podlagi sodelovanja na posojo pridobila nekatere odlične nogometaše (Uremović, Menalo, Cekici …), hrvaški mediji pa poročajo, da bi Ljubljančani lahko v kratkem sklenili tudi zelo odmeven posel z Dinamovim največjim rivalom Hajdukom.

Dalmatinski portal in številni ostali hrvaški mediji poročajo, da naj bi se Hajduk in Olimpija dogovarjala za posojo vezista Darka Nejašmića, ki bi za Ljubljančane nedvomno predstavljal spektakularen ulov. Enaiindvajsetletni vezist je otrok Hajduka, eden najbolj standardnih igralcev splitskega moštva v zadnjih letih, samo v letošnji sezoni pa je denimo v hrvaškem prvenstvu odigral 17 tekem in dosegel dva zadetka. Nejašmić, čigar tržna vrednost je ocenjena na kar 2 milijonov evrov – toliko v slovenskem državnem prvenstvu ni vreden noben igralec – naj bi se sprl z novim trenerjem Hajduka Igorjem Tudorjem, kar naj bi bil razlog za njegovo slovo, ki je sicer zamišljeno kot zgolj začasne narave.

Hrvaški mediji poročajo, da ga želi Hajduk Olimpiji posoditi le do konca sezone, Ljubljančani pa bi želeli spretnega in okretnega vezista na posoji zadržati celo do konca prihodnje sezone. Nejašmić je sicer lani s Hajdukom pogodbo podaljšal do leta 2023.