Igral je za Belgijo in Lazio, prišel je na Kosovo, ko pa je videl stadion, se je le obrnil in odšel

Kosovo ima skromno ligo, tamkajšnji klubi pa skromno infrastrukturo. Luis Pedro Cavanda je to spoznal na lastni koži in v hipu požrl dano besedo.

Uredništvo
23. februar 2021, 9:32

Foto: Getty Images

S Kosova prihaja zares neverjetna novica, v katero je vpleten znan nogometaš. Luis Pedro Cavanda je v Angoli rojeni nekdanji reprezentant Belgije. Kariero je začel v Standardu, a že kot najstnik odšel v Italijo in tam igral za Lazio (bil je tudi na posojah v Torinu in Bariju). Igral je še za Trabzonspor in dve leti celo za Galatasaray. Zadnji dve leti je bil član Standarda iz Liegeja. 

Ker pa je bil nekaj časa brez kluba, je prejel precej ponudb. Poslala mu jo je tudi Trepča s Kosova. Očitno so v klubu s Kosova ponudili dovolj, da je 30-letni desni bočni branilec dejansko prišel v Kosovsko Mitrovico. Ogledal si je stadion, slačilnice, klub mu je plačal hotel in vse ostale stroške. 

A ko je 30-letni igralec videl, kaj ga je pričakalo, vmes je seveda prejemal nove in nove ponudbe, se je preprosto obrnil in odšel. 

"V trenutku, ko je videl slačilnico, ni želel ostati niti sekunde več. Kar se financ tiče, smo se dogovorili in je bil zadovoljen. Skušali smo ga prepričati, povedali smo mu, da je tukaj divjala vojna," je dejal predsednik kluba Abedin Zeka. 

Cavanda je tako "pobegnil" s Kosova, kariero pa naj bi nadaljeval na Kitajskem. Za več denarja kot v Trepči.