Igralci Rome so se za štiri mesece odpovedali plačam

Iz vodstva Rome so ponosno sporočili, da so igralci in strokovni štab sprejeli prostovoljno odločitev, da v času od marca do junija ne prejemajo plač.

Uredništvo
19. april 2020, 2:31

Igralci Rome so pokazali izjemo solidarnost. (Foto: /)

V taboru Rome so lahko v času pandemije zelo ponosni na svoje igralce, saj so ti sprejeli sklep, zaradi katerega v rimskem klubu vsaj kratkoročno ne bodo imeli hujših ekonomskih skrbi. Igralci so se namreč skupaj s strokovnim štabom odločili, da jim klub v času od marca do junija ne plačuje rednih mesečnih plač – konkretno gre to kar za štiri mesečne plače.

"Igralci, trener in njegovi pomočniki so prostovoljno sklenili , da se bodo odrekli štirim mesečnim plačam, saj želijo klubu pomagati prebroditi ekonomsko krizo zaradi posledic pandemije koronavirusa. Igralci in trenerski štab so se tudi zavezali, da bodo vsem zaposlenim, ki jih trenutno plačuje vladna socialna shema za pomoč, prejemali polne plače,"
je povedal izvršni direktor kluba Guido Fienga.

Roma je v času pandemije zelo aktivna, saj sodeluje pri številnih humanitarnih projektih, s čimer klub po Fienginih besedah dokazuje, da enotnost ni zgolj pojem, ki ga klub poudarja, temveč dejanska vrednota, ki krasi klub.

"V Romi ves čas poudarjamo enotnost, s  prostovoljno odločitvijo igralcev in trenerjev, da se odrečejo plačam, pa smo res pokazali, da smo v tem skupaj. Vsi igralci in trener so pokazali, da razumejo principe tega kluba in za to smo jim zelo hvaležni,
" je povedal Fienga.
 
adplus-dvertising