Igralec Valencie ni želel sodelovati pri kampanji La Lige zoper rasizem, nekoč je bil žrtev rasizma tudi sam

Branilec Valencie Mouctar Diakhaby ni želel pozirati pred transparentom, katerega so pred pričetkom tekme med Mallorco in Valencio razvili nogometaši obeh ekip.

Uredništvo
25. maj 2023, 9:11

Mouctar Diakhaby (Foto: /)

Vodstvo španske La Lige bo zaradi rasističnega škandala na Mestalli vložilo več napora v izboljšanje močno omadeževane zunanje podobe, del kampanje proti rasizmu pa so tudi transparenti, ki navijače pred pričetkom tekme pozivajo k odločnemu boju proti rasizmu na stadionih.

Nogometaši Mallorce in Valencie so danes skupaj pozirali pred takšnim transparentom, vendar pa vsi v tej kampanji niso želeli sodelovati. Temnopolti branilec Valencie Mouctar Diakhaby ni želel pozirati pred transparentom, s čimer je jasno dal vedeti, kaj si misli o iskrenosti namenov vodstva španskega prvenstva.

Diakhaby je bil za svojo načelnost deležen številnih pohval na socialnih omrežjih, pri tem pa so se mnogi spomnili na incident, v katerem je bil sam žrtev rasizma, a ker njegov primer ni bil deležen takšne publicitete kot Viniciusov, je marsikdo nanj preprosto pozabil.

Diakhaby je bil leta 2021 na tekmi proti Cadizu deležen rasističnega zmerjanja domačega igralca, zaradi česar je zapustil igrišče in ni želel več nadaljevati z igro. Diakhaby se ne pustil prepričati in je preostanek tekme preživel na tribuni, La Liga pa kasneje ni uvedla nikakršne preiskave in je celoten dogodek preprosto pometla pod preprogo.