Igralec leta naj bo ... Jordan Henderson!

Kapetan Liverpoola Jordan Henderson je v tej sezoni dosegel nov nivo igre. Njegova vloga v rušilnem stroju Jürgna Kloppa ni več pod vprašajem, hvala pa prihaja iz vseh strani.

Uredništvo
14. februar 2020, 9:36

Foto: Getty Images

Andy Robertson je prepričan, da s nagrado za najboljšega nogometaša leta v Premier League zasluži njegov soigralec pri Liverpoolu Jordan Henderson
 
Njuno moštvo ima kar 22 točk prednosti na vrhu lestvice angleške lige in je na poti proti prvemu naslovu prvaka za klub po letu 1990. Škotski reprezentant Robertson pa je prepričan, da je ključni doprinos s svojimi vodstvenimi sposobnostmi in kakovostjo na igrišču dal prav kapetan Henderson.
 
"Zame je glavni kandidat za igralca leta," je za Sky Sports o Hendersonu dejal Robertson. "V trenutkih, ko nam v tej sezoni ni šlo, nas je gnal naprej. Vedno je na preži, da se ne sprostimo, ob tem pa je dodal nekaj pomembnih golov in asistenc."
 
"Res ga ceniš šele, ko z njim treniraš vsak dan. Končno dobiva veljavo, ki si jo zasluži in je v Angliji prej ni bil deležen. Je pravi vzornik in izjemen kapetan."
 
Henderson za Liverpool igra že od leta 2011 in je za klub odigral več kot 350 tekem.
 
loading...