Igranje v Barceloni je le postranski zaslužek, rezervist izven igrišč služi težke milijone

Braithwaite izven zelenic vodi izredno uspešno nepremičninsko agencijo, ki jo pri slavnem Forbesu ocenjujejo na približno 250 milijonov evrov!

Uredništvo
8. julij 2021, 11:30

Braithwaite se v poslu zelo dobro znajde. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Martin Braithwaite je nogometni javnosti poznan predvsem kot panični nakup španske Barcelone, ki je danskega napadalca v zimskem prestopnem roku leta 2020 za 18 milijonov evrov odškodnine pripeljala iz vrst ligaškega tekmeca s Tenerifov. Nekdanji napadalec francoskih Toulousa in Bordeauxa je v majici katalonskega ponosa zbral 54 nastopov in dosegel precej skromnih 8 zadetkov.

Očitno pa se 30-letnik bolje kot na igriščih znajde v svetu nepremičnin. Braithwaite je namreč lastnik izjemno uspešne nepremičninske agencije, ki deluje predvsem v ZDA. Pri znani ameriški reviji Forbes so jo ocenili na kar 250 milijonov evrov.

Nepremičninsko agencijo Braithwaite vodi skupaj s svojim stricem, delujeta pa predvsem na področju ZDA. Podjetje sta sorodnika ustanovila leta 2017 in pričela z investicijo v vrednosti 850.000 evrov. Po zgolj enem letu sta na podlagi prvotne investicije zaslužila 10 milijonov evrov, od tedaj pa njuna agencija eksponentno raste in pridobiva na vrednosti.

Prvo nepremičnino sem kupil v Franciji, ko sem imel 22 let. Vedel sem, da moram dvigniti vrednost hiše in jo potem prodati s profitom. Kariera nogometaša ne traja večno in želel sem poskrbeti za svojo prihodnost. Moj stric se je že prej ukvarjal z nepremičninskim poslom, zato je bilo precej naravno, da sem tudi sam končal v tej panogi,” je povedal danski napadalec.

Martin Braithwaite sicer skupaj z ženo trži tudi njuno lastno blagovno znamko oblačil, ki je v Franciji na tej točki že precej priljubljena. V Barceloni, kjer Braithwaite trenutno domuje in igra nogomet, pa ima omenjeni par v lasti tudi restavracijo.