Branko Ilić ni bil dolgo brez kluba

Ilić bo še vztrajal, znova na tujem

Branko Ilić po slovesu od Olimpije ni posegel po upokojitvi, brez kluba je bil le nekaj dni. Pred 36. rojstnim dnevom se je odločil poizkusiti nekaj novega in podpisal pogodbo na Danskem.

Uredništvo
15. januar 2019, 4:12

Foto: uradna spletna stran kluba

V čistiki, ki se po nareku Milana Mandarića ta hip še vedno dogaja pri ljubljanski Olimpiji, je kratko potegnil tudi kapetan Branko Ilić. Od Olimpije se je sicer poslovil s posebnim pismom navijačem, toda njegovo slovo je bilo vseeno nenadno, nepričakovano, predvsem pa posledica nezadovoljstva predsednika Mandarića. Ilić bi glede na leta, prihodnji mesec jih bo dopolnil 36, kariero lahko zaključil doma, a se to ne bo zgodilo. Vsaj zaenkrat ne kaže tako.

Kot prost igralec se je Ilić namreč odpravil na Dansko, h klubu, ki sliši na ime Vejle Boldklub in je povratnik v prvo dansko ligo. Ilić se je novim soigralcem pridružil na pripravah v Turčiji, podpisal pa je pogodbo do izteka sezone.

"Veselim se igranja za Vejle. Veselim se spoznavanja nove kulture in izzivov, to me vedno motivira. Storil bom vse, da klubu pomagam doseči zastavljene cilje," je dejal Ljubljančan, ki je z Olimpijo v minuli sezoni osvojil dvojno krono.