Iličić je del rekorda, ki ga je Atalanta zrušila po kar 68 letih

Atalanta se je v zgodovino italijanskega nogometa vpisala po dosežku, ki v prvi vrsti potrjuje nepredvidljivost in raznovrstnost njenih napadalcev.

Uredništvo
12. julij 2020, 4:54

Foto: /

Atalanta je ekipa, ki ima v italijanski Serie A najboljšo razliko v golih, izstopa pa tudi kot ekipa, ki je v prvenstvu dosegla daleč največ zadetkov. Šest krogov  pred koncem sezone je ekipa iz Bergama zabila že neverjetnih 87 zadetkov, o tem, kako impresiven je ta dosežek, pa vse pove že podatek, da je na drugem mestu v tej kategoriji Lazio, ki je dosegel 21 zadetkov manj.

Atalanta je včeraj ob remiju v gosteh proti Juventusu izenačila rekord, ki je bil star kar 68 let. Postala je namreč prva ekipa po Juventusu v sezoni 1951/52, ki se lahko pohvali s tem, da ima v svojih vrstah kar tri igralce, ki so v prvenstvu dosegli 15 ali več zadetkov. Točno 15 sta jih namreč dosegla Josip Iličić in včerajšnji prvi strelec Duvan Zapata, Kolumbijec Luis Muriel pa jih je dosegel 17. V sezoni 1951/52 so ta dosežek spisali trije Juventusovi velikani, in sicer Giampiero Boniperti, Ermes Muccinelli in John Hansen.

loading...