Ima Hajduk denar in projekt, da pripelje trenerja neposredno iz italijanske Serie A?

Hrvaški trener Ivan Jurić se bo po koncu sezone poslovil od Torina, v Splitu pa sanjajo o tem, da bi postal novi trener Hajduka.

Uredništvo
30. april 2024

Ivan Jurić (Foto: Getty Images)

Vse od konca igralske kariere, ki se je odvijala v Hajduku, Sevilli, Albaceteju, Šibeniku, Crotoneju in Genoi je nekdanji hrvaški reprezentant Ivan Jurić kot trener aktiven v Italiji. Bil je pomočnik trenerja v Interju in Palermu, sam pa je vodil Mantovo, Crotone, Genoo, Hellas Verono, trenutno pa je tretjo sezono trener Torina.

Jurić bo po koncu letošnje sezone odšel iz Torina in pogodbe ne bo podaljšal. To pomeni, da bo prost in zagotovo bo na svoj naslov dobival ponudbe. Mediji ga že povezujejo tudi s selitvijo v Veliko Britanijo. 

Na Hrvaškem pa se je rodila drugačna ideja. Splitski Hajduk, Jurićev matični klub, doživlja nove spremembe. Dobil je novega predsednika in išče novega trenerja za naslednjo sezono. Ideja o Juriću je izjemno drzna, če ne celo malce utopična, toda v Dalmaciji računajo na emocije in pripadnost Splitčana, zato bodo verjeli vse do zadnjega.