Ima potencialni reprezentant Slovenije Robert Ramšak perspektivo za preboj v prvo ekipo Bayerna?

Pri Bildu se sprašujejo, če ima Robert Ramšak perspektivo za preboj v prvo ekipo Bayerna. Pogodbo ima le še do konca sezone.

Uredništvo
7. december 2023

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Roberta Ramšaka čaka v kratkem pomembna odločitev. Ugotoviti bo moral, kaj bi bilo najbolje za njegovo kariero, ki je seveda šele na samem začetku. Pogodbo z Bayernom ima podpisano le še do konca sezone. Bo podpisal novo?

Pri Bildu se v današnjem članku sprašujejo, če imajo štirje Bayernovi svetovni prvaki z nemško reprezentanco U17 možnosti za preboj v Bayernovo prvo ekipo. Dotaknili so se tudi zadnji čas pri nas aktualnega Roberta Ramšaka.

Napadalec, ki je na svetovnem prvenstvu dosegel dva gola, ima po oceni Bilda možnosti, da se prebije v ekipo Thomasa Tuchla.

"Na svetovnem prvenstvu je bil super joker v napadu. Je vroč, že nekaj velikih klubov se zanima zanj. Da bi se prebil pri Tuchlu, je mogoče," so zapisali. 

Pri nas je seveda veliko bolj aktualno vprašanje Ramšakove reprezentančne poti. Trenutno naj bi, kot trdi njegov oče Slovenec, načrtoval igranje za Nemčijo. Po mami ima hrvaške korenine, Hrvati ga že vabijo med Vatrene, v Sloveniji pa stavimo na argumente očeta. Slovenca. Mariborčana. Na NZS si prizadevajo, da bi mladeniča prepričali v igranje za Slovenijo. 

Ramšak mora seveda najprej razčistiti svojo klubsko pot. Vstopil bo v polnoletnost, želel bo igrati članski nogomet, kje ga bo igral, pa bomo še videli.