Impresivni prizori iz Splita: Slavila je najstarejša navijaška skupina v Evropi

V Dalmaciji je Hajduk posebno božanstvo, ki ima v navijaški skupini Torcida jeklenega zaveznika. Dalmacija je sinoči priredila pirotehnično slavje ob rojstnem dnevu navijaške skupine.

Uredništvo
28. oktober 2020, 8:05

(Foto: /)

Navijaška skupina Torcida, velika in večna podpornica splitskega Hajduka, slavi že 70 let obstoja! Trenutna epidemiološka situacija na Hrvaškem in drugod po Evropi za velika slavja sicer ni preveč primerna, vseeno pa so Dalmatinci znali poskrbeti za impresivno proslavo častitljive obletnice.

Najstarejša navijaška skupina v Evropi (ustanovili so jo splitski študenti v Zagrebu) je Split okrasila z zastavami, spomnili so se na nekatere preminule in legendarne člane, nad Splitom pa so zasijale t.i. signalne rakete. Sledila je veličastna pirotehnična kulisa, ki je že in še bo preko vizualnih medijev zaokrožila po Evropi.

Točno ob polnoči smo videli tudi velik ognjemet, priotehniko pa so v namen slavja prižgali širom Hrvaške, tudi v Zagrebu in posebej zagreto tudi na hrvaških otokih.

Hajduku sicer že dolga leta ne gre po načrtih. Trenutno je v 1. HNL komaj na šestem mestu, skupinskega dela evropskih pokalov pa znova ne igra. 

 
adplus-dvertising