Bryan Cristante zabil svoj prvi gol za AC Milan

In to še na San Siru!

Ob pomanjkanju zvezdnikov so se pri AC Milanu vrata odprla tudi za doma vzgojene mlade nogometaše. Eden teh je Bryan Cristante, ki se je proti Atalanti veselil svojega gola.

Anže Zajič
7. januar 2014, 12:13

Foto: Getty Images

Bryan Cristante je vzhajajoča zvezda italijanskega nogometa, pravijo strokovnjaki. Mladenič je nase opozoril že z igrami v mladinskem pogonu AC Milana, v ponedeljek je prvič zablestel na članski ravni. Proti Atalanti je tekmo začel v prvi enajsterici in odigral vseh 90 minut, za nameček je v 67. minuti zabil še zadetek z odličnim strelom po tleh. Na svoji tretji tekmi za člane! Za prikazano si je prislužil nemalo pohval, sam pa pričakovano ostaja na trdnih tleh.
 
"Čutim, da sem pripravljen za igranje na najvišji ravni, ampak se zavedam, da moram predvsem nadaljevati z razvojem. Že to, da lahko treniram s takšnimi zvezdniki, je zame nekaj enkratnega, to mi res pomaga. Še naprej se bom trudil in poskušal izkoristiti vsako ponujeno priložnost. Sem pa seveda zelo vesel, nekaj enkratnega je zabiti svoj prvi gol, in to še na San Siru!" je priznal 18-letnik, ki ima tudi kanadski potni list. Od tam namreč prihaja njegov oče, italijanski emigrant v Kanado, toda najstnik se je rodil in odraščal v Italiji.
 
Cristanteja je po zmagi nad gosti iz Bergama pohvalil tudi Massimiliano Allegri, ki pa je ostal previden: "O njem sem razmišljal že pred derbijem z Interjem, toda ne smemo pozabiti, da mu je komaj osemnajst let. V zadnjih dveh mesecih je zelo napredoval, toda še naprej potrebuje predvsem mir. Pritisk mu ne bo naredil nič dobrega. Pri AC Milanu moraš seveda prej odrasti, a pri najstnikih gre pričakovati in vzpone in padce." V zadnjih dneh se je govorilo, da bi Rossoneri Cristanteja lahko poslali drugam na kaljenje, kar pa je podpredsednik Adriano Galliani odločno zanikal: "Marsikdo ga želi, toda ostal bo pri nas. Dobil bo dovolj priložnosti, to se povedal in njemu in njegovemu agentu."