Injekcija že deluje, Messi bo danes podpisal petletno pogodbo

Po tem, ko je La Liga klubom razdelila finančna sredstva, se nebo jasni tudi nad Katalonijo. Tamkajšnji velikan bo lahko znova odmevno kadroval, med drugim bo enemu najboljših nogometašev vseh časov v podpis ponudil novo dolgoročno pogodbo.

Uredništvo
5. avgust 2021, 1:30

Lionel Messi naj bi kmalu podpisal petletno pogodbo z Barcelono. (Foto: Getty Images)

Lionel Messi bo danes podpisal novo pogodbo z Barcelono, poroča dobro obveščeni portal Goal.com. Podpis pogodbe z Argentincem je hitra reakcija na finančno injekcijo, ki so jo prejeli klubi La Lige.

Španski klubski nogomet se je zaradi pandemije koronavirusa znašel v hudih finančnih škripcih, zato je liga prodala del lastništva, finančno injekcijo pa razdelila med klube. CVC Capital Partners je vložil 2,7 milijarde evrov, Barcelona pa bo iz tega naslova prejela 280 milijonov.

Od omenjene vsote bo 42 milijonov evrov nemudoma romalo za plače in delovanje na tržišču, kar pomeni, da bo na vrsto prišla tudi realizacija podpisa pogodbe z argentinskim superzvezdnikom.

Barcelona naj bi sodelovanje uradno objavila že danes, pogodba pa bo Messija s klubom vezala za naslednjih pet let. Eden od aneksov pravi, da lahko Messi leta 2023 pogodbo prekine brez kakršnegakoli finančnega nadomestila.

Argentinec bo ob tem že v nedeljo znova v mestu, saj naj bi se udeležil turnirja Joana Gamperja. Tam naj bi se na stadionu Johana Cruyffa predstavil 3.000 navijačem in jih tudi nagovoril ob podpisu nove pogodbe.