Insigneju poseben status ni pomagal, De Laurentiis ga je močno udaril po žepu

Lorenzo Insigne je domačin, kapetan in klubska legenda, kljub temu pa predsednik kluba Aurelio de Laurentiis ni imel nobenih pomislekov, ko mu je izrekel zares velikansko denarno kazen.

Uredništvo
26. november 2019, 10:38

Predsednik Napolija je Lonrezu Insigneju izrekel kar 350 tisoč evrov denarne kazni. (Foto: /)

Lorenzo Insigne med navijači Napolija uživa poseben status, saj je eden redkih igralcev moštva, ki izvirajo iz neposredne bližine Neaplja, poleg tega pa je tudi kapetan moštva in je skoraj celotno kariero preživel v majici svojega matičnega kluba.

Insigne zaradi poškodbe ramena sredi tedna ne bo nastopil na tekmi lige prvakov proti Liverpoolu, veliko vprašanje pa je, koliko časa bodo navijači Napolija še lahko spremljali 28-letnega krilnega napadalca, saj njegov odnos s predsednikom kluba Aureliom de Laurentiisom še nikoli ni bil na nižji točki. Italijanski mediji poročajo, da je bil Insigne vodja protesta zoper odločitev kluba, da igralci zaradi slabih rezultatov cel teden preživijo v karanteni.

Ker igralci ukaza niso spoštovali, je De Laurentiis pokazal zobe in napovedal tožbe, hkrati pa jih je že močno udaril po žepu in jim v skladu s klubskim statutom izrekel najvišje možne kazni. Brazilcu Allanu naj bi odbil kar polovico mesečne plače oziroma 200 tisoč evrov, še huje pa naj bi po žepu udaril Insigneja, kateremu naj bi po poročanju Corriere dello Sporta klub izrekel celo 350 tisoč evrov denarne kazni.