Instant učinek Harryja Kana: Takoj je začel zadevati, Bayern pa je prodal rekordno število njegovih dresov

Angleški napadalec Harry Kane vztrajno "dostavlja" to, zaradi česar so pri Bayernu prekršili interna pravila in zanj plačali 100 milijonov evrov.

Uredništvo
28. avgust 2023

(Foto: Getty Images)

Harry Kane je tako dober napadalec, da so pri Bayernu zanj požrli svojo besedo. Dolgo so pregovorno varčni in previdni Bavarci namreč vztrajali pri stališču, da ni igralca na svetu, ki bi bil vreden 100 milijonov evrov ali več. Na koncu so plačali 100 milijonov evrov Tottenhamu in to za 30 let starega napadalca.

To je bila pametna naložba. Tako gre vsaj sklepati po prvih tednih Harryja Kana v Munchnu. Že v prvem krogu Bundeslige proti Werderju je kapetan Anglije zadel in prispeval k zmago, minuli konec tedna pa je zadel celo dvakrat. Bayern je s 3:1 premagal Augsburg. Po dveh odigranih tekmah ima Harry Kane tako na svojem računu že tri gole in asistenco.

V poslovnem smislu se Harry Kane prav tako izplača. Že prvi dan, ki ga je Harry Kane preživel kot nogometaš Bayerna, je prinesel rekordno prodajo dresov. Kar 15.000 z njegovim priimkom jih je v enem dnevu prodal Bayern. V prvem tednu pri Bayernu je Harry Kane prodal skupno celo več kot 50.000 dresov!