Občasni reprezentant iz Genove v Milano

Inter pripeljal Palomba

Angelo Palombo, ki je doslej za Italijo odigral 22 tekem, bo kariero nadaljeval pri Interju. Slednji si je nogometaša, ki je bil član Sampdorie kar deset let, sposodil do poletja.

Anže Zajič
31. januar 2012, 6:42

Foto: Getty Images

Želel ga je tudi AC Milan, toda Angelo Palombo se je odločil, da bo kariero raje nadaljeval pri mestnem tekmecu Interju. Nogometaš sredine igrišča, ki je leta 2010 branil barve Azzurrov na spodletelem svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki, je sezono začel v Serie B, kamor je njegov dosedanji klub izpadel v minuli sezoni, na zadnji dan zimskega prestopnega roka 2012 pa se je pričakovano poslovil od Sampdorie in se preselil k enemu najboljših klubov v državi. Čeprav je star že 30 let, je za Palomba Inter šele tretji klub v karieri, kar je za nogometaše v Italiji dokaj redek pojav. Član Sampdorie je bil sicer kar 10 let, v tem času pa je odigral 236 tekem in zabil 9 golov.

Palombo, tudi kapetan Sampdorie, se je na San Siro preselil kot posojen nogometaš. Inter je za to plačal 1 milijon evrov, ima pa tudi možnost, da nogometaša poleti dokončno odkupi. Če se bo odločil za takšno možnost, bo moral na račun kluba iz Genove plačati še dodatne 4 milijone evrov. Če bo ostal pri Interju, bo v veljavo stopila pogodba do leta 2015.
loading...