Nogometaš Sampdorie okrepil Nerazzurre

Inter pripeljal Polija

Nadarjeni Andrea Poli se je pričakovano poslovil od Sampdorie, ki je v minuli sezoni izpadla iz elitne Serie A, v prihodnje pa bo - najprej kot posojen - igral za milanski Inter.

Anže Zajič
29. avgust 2011, 7:13

Foto: Getty Images

V pričakovanju prestopa Diega Forlana iz vrst madridskega Atletica je vodstvo Interja svojim navijačem predstavila naslednjega novega nogometaša, ki bo v prihodnje igral v dresu Nerazzurrov. Na štadion San Siro v Milanu se je preselil Andrea Poli, leta 1989 rojeni vezist, ki je doslej igral za Sampdorio. Toda ker je slednja izpadla iz Serie A, je bilo le vprašanje časa, kdaj bo Pioli odšel drugam, nekaj dni pred koncem poletnega roka pa se je takšen scenarij uradno uresničil. Inter si je enega najbolj obetavnih nogometašev na Apeninskem polotoku od kluba iz Genove sposodil za dobo enega leta, hkrati pa si zagotovil tudi možnost, da ga po koncu sezone dokončno odkupi. Če ga bo, bo Pioli za Inter igral vsaj do leta 2016.

"Zares sem zelo srečen. Zame je velika čast, da bom lahko igral v dresu tega kluba in naredil bom vse, da si ga bom zaslužil. Ponuja se mi fantastična priložnost in komaj čaka, da se začne zares," navdušenja ne skriva 21-letni Poli, standarden član mladih italijanskih reprezentanc, je za Sampdorio igral od leta 2007 dalje, pred tem je igral tudi za Treviso, kasneje pa kot posojen še za Sassuolo. V Serie A je doslej odigral 61 tekem, med strelce se še ni vpisal.
loading...