Inter si ogleduje Bartosza Bereszynskega

Inter je letošnje poletje izgubil bočnega branilca Achrafa Hakimija, njegova zamenjava pa se zaenkrat še ni obnesla. Klub iz Milana zdaj pogleduje proti branilcu Sampdorie.

Uredništvo
26. oktober 2021, 1:41

Poljski bočni branilec se je znašel na radarju Interja. (Foto: Getty Images)

Na radarju Interja se je po poročanju italijanskih medijev znašel desni bočni branilec Bartosz Bereszynski, ki pri Sampdorii igra v dobri formi. Poljski reprezentant bi za Inter lahko predstavljal tudi finančno ugodno rešitev za desni bok obrambe, kjer se Nizozemec Denzel Dumfries še ni povsem ustalil po prestopu v italijansko prestolnico mode. Pri Interju si sicer ogledujejo tudi druge potencialne nogometaše za ta igralni položaj, med drugim naj bi se zanimali za Nahitana Nandeza iz Cagliarija.

Bereszynskiju se pogodba s Sampdorio izteče prihodnje poletje, zato za njegove usluge zainteresirani klubi ne bi odštevali bajnih odškodnin, med tem ko Nahitana Nandeza pri Interju lovijo že dlje časa, toda v poletnem prestopnem roku niso uspeli najti dogovora z Cagliarijem. Tudi na Dumfriesa pri Interju še vedno računajo, toda nekdanji član nizozemskega PSV bo kot kaže potreboval še nekaj časa, da se bo privadil na zahtetve igranja v italijanski Serie A.

Bartosz Bereszynski je član Sampdorie od leta 2017, sicer pa je otrok Lecha iz Poznana. 29-letnik tudi redno nastopa za reprezentanco Poljske, za svojo državo je debitiral leta 2013 in doslej zbral že 38 nastopov. Nemški portal za prestope Transfermakrt njegovo tržno vrednost trenutno ocenjuje na 6 milijonov evrov