Investicije v mlade se Muri že obrestujejo: Srđan Kuzmić postaja ime, ki ga skavti tujih klubov že dobro poznajo

Srđan Kuzmić je v prvi sezoni pri Muri in prvi sezoni v prvi ligi že nakazal, da gre za potencialno zanimivega igralca. Prekmurci zanj že zaznavajo interes.

Uredništvo
30. marec 2023

Srđan Kuzmić (Foto: pigac.si)

Srđan Kuzmić se je vrnil z reprezentančne akcije. S selekcijo U19, ki jo je vodil Anton Žlogar, je igral elitno krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Podmladek Slovenije bi moral za uvrstitev na Euro premagati Nemčijo, kar pa se ni zgodilo. Vtis, ki ga je pustila ta generacija, pa je pozitiven. Med izstopajočimi igralci je bil tudi kapetan Srđan Kuzmić, ki sicer igra svojo prvo sezono v Prvi ligi Telemach

Kuzmića, ki je imel kot kadetski reprezentant takrat na voljo tudi druge opcije, je Mura lani poleti pripeljala iz ljubljanske Ilirije. Zaenkrat je mladenič, ki lahko igra na vseh položajih v obrambi (predvsem na boku), odigral 19 prvoligaških tekem. V Mursko Soboto je Kuzmić prišel z za svoja leta dobro podlago, in sicer iz druge in tudi tretje slovenske lige.

Novi trener Mure Dejan Grabić nanj resno računa, kar tudi sovpada z vizijo Mure, ki želi v prvo ekipo vključevati mlade igralce. Srđan Kuzmić je pri črno-belih trenutno eden najbolj talentiranih in tudi tržno najbolj zanimivih mlajših igralcev.

Zadnjo reprezentančno akcijo je spremljalo več tujih skavtov, ki sicer prihajajo tudi na tekme v Fazanerijo in drugam po Sloveniji. Srđan Kuzmić je že v njihovih beležkah in čeprav svojega razvoja v Muri niti slučajno še ni zaključil, ne bo prav veliko presenečenje, če bodo v Muri letos poleti zanj že začeli dobivati ponudbe.