Italija je v Ljudskem vrtu slovenski reprezentanci delila nogometne lekcije

Domače evropsko prvenstvo je za slovensko reprezentanco do 21 let končano. Na zadnji tekmi v skupini jo je razbila Italija.

Uredništvo
30. marec 2021, 10:46

(Foto: pigac.si)

- Euro U21:

3. krog:

SLOVENIJA 0:4 ITALIJA
Maggiore 10., Raspadori 19., Cutrone 25. (11m), 47.

Stadion: Ljudski vrt. Sodnik: B. Frankowski (POL). Rumeni kartoni: Karić, Brekalo, Matko, Gnezda Čerin, Marchizza. Rdeči karton: Marchizza 82.

Slovenija: Vekić, Kolmanič (od 81. Ploj), Karić, Brekalo (od 46. Stojinović), Žinič, Prelec (od 46. Svetlin), Gnezda Čerin, Zaletel, Matko, Medved (od 70. Celar), Elšnik (od 46. Petrović). Selektor: M. Ačimović

Italija: Camesecchi, Lovato, Gabbia, Ranieri, Bellanova, Frattesi, Pobega, Magglore, Sala, Raspadori, Cutrone. Igrali so še: Marchizza, Pirola, Zappa, Colombo, Frabotaa. Selektor: P. Nicolato

Uvod v tekmo, ki je bila za Slovenijo odločilna, so dali navijači v Mariboru, ki so zunaj stadiona poskrbeli za nekaj pirotehničnega vložka in na ta način podprli domačo reprezentanco. Slovenija je začela odločno, čvrsto in visoko, a po desetih minutah zaostala. Italijani so najprej poizkušali preko Pobege, Vekić je odbil, nato pa jo je v gol pospravil Maggiore. Kakovostna razlika je vse bolj prihajala do izraza in v 19. minuti, potem ko stranski sodnik na presenečenje slovenskih branilcev ni dvignil zastavice, je iz protinapada zadel Raspadori.

Italijani so sestavljali akcijo za akcijo in v 24. minuti po prekršku naših v kazenskem prostoru nad Frattesijem dobili še enajstmetrovko. Z bele točke je zadel kapetan Cutrone. Slovenija je imela svojo priložnost, Matko si je v kazenskem prostoru izboril pozicijo za strel ob branilcu, udaril je na gol, a je vratar odbil v kot. Pred odhodom na odmor pa velika nerodnost Igorja Vekića in obrambnih igralcev, vsi so gledali, kako Cutrone sprejema žogo, Vekić ga je podrl. Se je pa izkazal ob enajstmetrovki, ki jo je ubranil. 

Drugi polčas, Ačimović je opravil tri menjave, se je začel s spektakularnim golom gostov. Zadel je in to res atraktivno - Cutrone. Slovenija je od prvega gola praktično le še seštevala italijanske gole in čakala na konec. Gnezda Čerin je v 58. minuti sprožil mimo italijanskega gola in presekal italijansko pobudo, ki je obetala še kakšen gol. Slovenija je še visela, Vekić je ubranil strel Cutroneja z glavo. Italijani so se izkazali kot zelo močan nasprotnik, za vsaj dva razreda nad Slovenijo. 

Euro U21 je za Slovenijo končan, izkupiček je ena točka s tekme proti Češki. 
 
adplus-dvertising