Italija odločno, na tekmah Eura z navijači na tribunah

V (nogometno) razvitih državah in kulturah delajo odločne korake proti doseganju bistva pri športnem udejstvovanju – pri vrnitvi navijačev na tribune. Na bližajočem se evropskem prvenstvu bodo stadioni delno polni, tako bo tudi v prestolnici Italije.

Uredništvo
7. april 2021, 8:39

Foto: UEFA

Bliža se skrajni rok, ko bodo morala mesta, ki bodo gostila srečanja evropskega prvenstva, UEFA sporočiti, če bodo lahko zagotovila delno vrnitev navijačev na stadione. Gostitelji so bolj ali manj po vrsti izrekali pozitivne signale, tako je tudi v primeru italijanskega Rima.

Italijanska vlada je v sodelovanju z delovnimi telesi iz stroke dala jasen pritrdilen odgovor. Tako je jasno, da bo uvodna tekma Eura na rimskem Olimpicu med Italijo in Turčijo potekala pred delno polnimi tribunami drugega največjega italijanskega stadiona.

"Vlada in deležniki so se potrudili in so dali odgovor, ki ni dober le za šport, pač pa za celotno družbo v državi. Posebna zahvala gre ministru za zdravje, ki je z zdravstveno stroko našel prave načine in protokole, da se bodo navijači lahko vrnili na svoja mesta," je dejal predsednik Italijanske nogometne zveze Gabriele Gravina.

Spomnimo, nedlogo tega je predsednik UEFA Aleksander Čeferin jasno nakazal, da igranje tekem na Euru pred praznimi tribunami ne pride v poštev. Vkolikor katero od mest ne bi moglo zagotoviti ustreznih protokolov za vrnitev navijačev na tribune, bi se lahko seznam gostiteljev tudi predrugačil.
 
adplus-dvertising