Italija se je ob zadnjem remiju zapisala v zgodovino reprezentančnega nogometa

Italijanska reprezentanca je podrla rekord legendarnih zasedb Brazilije in Španije, aktualni evropski prvaki poraza ne poznajo že vse od 10. septembra leta 2018!

Uredništvo
6. september 2021, 9:11

Azzuri so podrli rekord nepremaganosti v reprezentančnem nogometu. (Foto: Getty Images)

Italijanska reprezentanca je na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v Katarju remizirala z izbrano vrsto Švice (0:0). Bolj kot rezultata pa bodo pristaši aktualnih evropskih prvakov veseli podatka, da so njihovi ljubljenci uspeli podreti rekord nepremaganosti v reprezentančnem nogometu. Italijani so nazadnje izgubili leta 2018 proti Portugalski, od tedaj pa so nanizali kar 36 zaporednih tekem brez poraza.

Italijani so zdaj na prvem mestu, ob remiju proti Šcixi so namreč na lestvici prehiteli zasedbi Brazilije in Španije, ki sta bili nepremagani 35 tekem. Legendarna zasedba Brazilije je 35 tekem brez poraza nanizala med leti 1993 in 1996, Špancem pa je enak niz uspel med letoma 2007 in 2009.

Italijani bodo že v kratkem imeli priložnost, da še podaljšajo svoj niz in se še nekoliko odlepijo od omenjenih zasedb Brazilije in Španije. Azzure namreč čez tri dni čaka obračun proti izbrani vrsti Litve, ki doslej v trenutnem kvalifikacijskem ciklu ni osvojila niti ene točke in težko si gre predstavljati, da bi lahko poskrbela za senzacionalno zmago proti našim zahodnim sosedom.