Fabio Borini domov, Jacopo Sala v Nemčijo

Italijana zapustila Chelsea

Mlada Italijana Fabio Borini in Jacopo Sala sta se poslovila od Chelseaja. Slednji je okrepil Hamburg, drugi pa se je vrnil domov in podpisal pogodbo s Parmo.

Anže Zajič
5. junij 2011, 10:28

Foto: splet

Nadarjena italijanska nogometaša Fabio Borini in Jacopo Sala sta se poslovila od angleškega prvoligaša Chelseaja. Prvi se je vrnil nazaj domov in bo v prihodnje nosil dres Parme, drugi pa je postal član nemškega prvoligaša Hamburga. Borini je v tej sezoni kot posojen igral za Swansea City in klubu iz Walesa pomagal do napredovanja v Premier League, Sala pa se je kalil v rezervni ekipi kluba iz Londona.

Borini, ki je s Parmo podpisal petletno pogodbo, je zadovoljen s selitvijo na štadion Ennio Tardini. "Ko smo se prebili v Premier League, sem si vzel nekaj časa za premislek, saj bi lahko ostal pri Swansea Cityju in zaigral v Premier League. Morda sem iz rok izpustil dobro priložnost, morda pa bo zame bolje, da sem se vrnil v Italijo. Ničesar ne obžalujem. Parma je kar velik klub z velikim projektom za prihodnost. Morda pa se bom nekoč spet vrnil v Anglijo," je po prestopu v Parmo povedal 20-letni napadalec, ki je za Chelsea odigral 8 tekem, na katerih se ni vpisal med strelce, za Swansea City pa je v enajstih nastopih zabil šest golov.
loading...