Italijani poročajo: Klub iz Serie B se zanima za slovenskega nogometaša iz Kopra

Slovenski osrednji branilec se je znašel na radarju italijanskega drugoligaša Barija, toda s prvo ponudbo niso zadovoljili apetitov predstavnikov slovenskih podprvakov.

Uredništvo
13. avgust 2022, 10:57

Slovenija bi utegnila kmalu dobiti še enega predstavnika v italijanskem nogometu. (Foto: pigac.si)

Dobro obveščeni italijanski nogometni novinar Gianluca Di Marzio danes poroča, da se drugoligaš Bari konkretno zanima za usluge 25-letnega slovenskega branilca Žana Žužka, ki je trenutno član Kopra. Italijanski klub je že poslal prvo uradno ponudbo, ki pa ni bila po pričakovanjih aktualnih slovenskih podprvakov in branilcev pokalnega naslova. Žužek si prestopa menda močno želi, zdaj je znova na vrsti Bari.  
 
Žan Žužek je kariero pričel pri Domžalah, sprva kot vezist, leta 2019 pa je okrepil primorsko zasedbo, ki je bila v pretekli sezoni praktično vse do konca prvenstva presenetljivo v igri za naslov državnega prvaka. Za Koper je Žužek doslej zbral 98 nastopov, dosegel je 8 zadetkov in prispeval tudi eno asistenco. Igral je za mladinske selekcije slovenske reprezentance, je pa ta hip tudi eden najvrednejših igralcev Kopra.  
 
Trenutno je Žužek ocenjen na približno 500.000 evrov tržne vrednosti, več sta pri Kopru vredna le Kaheem Parris in Dario Kolobarić.