Italijani so podelili nagrade: MVP sezone v Serie A je bil Lautaro Martinez

Najboljši vratar sezone je bil Michele Di Gregorio iz Monze, izbrali pa so tudi najboljšega vezista, branilca, napadalca in trenerja.

Uredništvo
24. maj 2024

Lautaro Martinez (Foto: Getty Images)

Italijansko prvenstvo Serie A je tokrat osvojil Inter in za najkoristnejšega igralca sezone pa je bil izbran kapetan ekipe Lautaro Martinez. Sijajni argentinski napadalec je dosegel 24 ligaških zadetkov na 33 nastopih, temu pa je dodal tudi šest asistenc. Pri Interju 26-letnik iz Baha Blance nastopa že od leta 2018 dalje, redno pa igra tudi za Argentino

Kljub temu je bil sicer za napadalca sezone izbran Dušan Vlahović. Zadetke je pridno dosegel za Juventus, ki je na 4. mestu v Serie A.

Najboljši vezist v sezoni 2023/24 je bil Interjev turški zvezdnik Hakan Calhanoglou, za najboljšega branilca je bil izbran njegov soigralec Alessandro Bastoni. Priznanje za najboljšega vratarja je dobil Michele Di Gregorio, ki je branil mrežo Monze.

Vodstvo Serie A je za najboljšega trenerja sezone izbralo Simoneja Inzaghija, ki je Inter popeljal do naslova in to zelo prepričljivo.