Italijanska birokracija ovira nogomet

Tistim, ki vlagajo v italijanski nogomet, je ta trenutek še posebej težko. Zaradi birokratskih ovir se nogomet še ne zažene, zato je vprašanje, kako bo z vlaganji v prihodnje.

Uredništvo
19. maj 2020, 8:10

Foto: Getty Images

Italijanska vlada še naprej ne dopušča, da bi nogomet lahko sledil nemškemu zgledu. To pa zelo moti investitorja v Fiorentini Rocca Comissa, ki je nameraval investirati v ekipo. Kupiti želi Lucasa Paquetaja in Andreo Belottija.

"Preveč je birokracije v zvezi z nadaljevanjem sezone. Zdravje je na prvem mestu, ampak najti moramo točko razuma. Ni pošteno, da mora ob okužbi v karanteno celotna ekipa, v Nemčiji ni tako," je dejal Comisso.

Federico Chiesa, odlični nogometaš, ki je želja velikih klubov, pride na vrsto takoj. Comisso se namreč zaveda, da je to največji prodajni in tudi igralski adut Fiorentine. Največji izziv pa gradnja novega stadiona. 

"O tej temi bomo govorili čez 30, 40 dni. Ni lahko kupovati velikih imen, z Belottijem in Paquetajem bomo potrošili manj kot 100 milijonov evrov. Povečati moramo svoje prihodke, zato potrebujemo nov stadion. Upam, da bomo dobili dovoljenje. Najprej je šlo hitro, zdaj gre počasi. Oblasti prosim, da mi dovolijo zgraditi stadion, saj ga ne bom mogel odnesti domov. Dela na trening centru bodo zamaknjena, cilj je, da bodo končana do leta 2021."