Ivanović je zavladal strelcem v 1. SNL, Olimpija tik pod Maribor

Olimpija je ujela ritem in se v 13. krogu 1. SNL dokopala do nove zmaga. Aluminij je v Ljubljani padel z 0:3, Djordje Ivanović je dosegel dva gola.

Uredništvo
26. november 2020, 5:57

Olimpija
3 : 0

Sod.: Roberto Ponis

Aluminij
1 : 0
 
2 : 0
 
3 : 0
 
Olimpija: Žiga Frelih, Miral Samardžić, Eric Boakye (od 74. Jan Andrejašič), Marko Perković, Goran Milović, Michael Pavlović, Mihail Caimacov (od 80. Enrik Ostrc), Djordje Ivanović (od 73. Radivoj Bosić), Mario Kvesić (od 85. Gal Kurež), Ivan Močinić, Andrés Vombergar (od 81. Dražen Bagarić).Aluminij: Luka Janžekovič, Emir Azemović, Renato Pantalon, Nemanja Jakšić, Roko Prša (od 63. Marko Maletić), Lucas Mario Horvat (od 71. Tilen Pečnik), Jure Matjašič (od 64. Lovro Grajfoner), Aljaž Ploj, Mihael Klepač (od 72. Do-hyun Kim), Marcel Čermak, David Flakus Bosilj (od 82. Alen Krajnc).

Foto: nkolimpija.si

Po zmagi v Murski Soboti je Olimpija danes znova vknjižila tri točke. Ljubljančani so gostili Aluminij, znova z Milovićem in Kvesićem v prvi enajsterici, igral pa je tudi Ivan Močinić. Kidričani, ki so letos slabši kot v lanski sezoni, so prvi zadetek prejeli že v peti minuti. Enajstmetrovko je realiziral Djordje Ivanović. Klepač je bil v 18. minuti sam pred Frelihom, a situacije ni izkoristil. Pred odhodom na odmor so gostitelji podvojili prednosti - po podaji Vombergarja je svoj drugi gol danes dosegel že omenjeni Ivanović.

Srbski igralec bi na začetku drugega polčasa lahko dosegel hat-trick, a je bil vratar gostov Janžeković na mestu. Vombergar, podajalec pri drugem golu, pa je v 56. minuti zadel za 3:0, podal mu je Boakye. V Ljubljani je bilo danes precej mrzlo, gostje pa niso imeli več volje, še manj moči, da bi zmogli karkoli. Ostalo je pri izidu, ki je Olimpijo izstrelil tik pod vrh lestvice 1. SNL