Iz 2. Bundeslige naravnost v Premier League: Brighton se je zagledal v 31-letnega nemškega trenerja

Brighton je našel rešitev po odhodu De Zerbija, delo ponuja nadarjenemu Nemcu, ki se je izkazal na trenerski klopi kultnega St. Paulija.

Uredništvo
9. junij 2024

Fabian Hürzeler (Foto: Getty Images)

Angleški prvoligaš Brighton je v iskanju novega trenerja, letos je klub zapustil cenjeni Roberto De Zerbi, ki se ga povezuje z mnogimi konkurenčnejšimi klubi po vsej Evropi. Ta hip se zdi, da najvišje kotira 31-letni Fabian Hürzeler, ki je v sezoni 2023/24 nemški St. Pauli popeljal do naslova prvaka v 2. Bundesligi in močno opozoril nase.

Določeni nemški viri poročajo, da sta Brighton in Hürzeler že prišla do okvirnega dogovora, zadeva bi lahko bila kmalu uradno potrjena.

Hürzeler ima za seboj zanimivo pot. Kot nogometaš je bil produkt Bayern Münchna in se kalil pri Hoffenheimu, nikoli pa ni igral na najvišji ravni članskega nogometa. St. Pauli je njegova prva samostojna zaposlitev, ekipo je prevzel pozimi leta 2022.

Hitro se je izkazal za trenerskega talenta in se letos znašel v povezavah z večjim klubom. Vse kaže na to, da bo kmalu naredil velik korak. Brighton ima v zadnjih letih dober nos za trenerje in zanimivo bi bilo spremljati, kako se bi Hürzeler izkazal pri klubu, ki nastopa v elitni Premier League. Sezono 2023/24 je zasedba končala na 11. mestu.

Pred Hürzelerjem je v vsakem primeru razburljiva sezona. Če ne bo deloval v Premier League, bo Bundesliga gotovo lepa tolažba.