Iz Maribora pa medtem dobre novice za navijače: Pritožba je uspela, Ljudski vrt odpira vrata že na prvi domači temi sezone!

Maribor se je pritožil na kazen Nogometne zveze Slovenije (NZS) in uspel! To pomeni, da bodo na prvi dveh tekmah sezone lahko gledalci!

Uredništvo
4. julij 2022, 6:54

V Mariboru imajo razlog za zadovoljstvo. (Foto: pigac.si)

Kazen prepovedi gledalcev na prvih dveh tekmah v novi sezoni je padla! NK Maribor se je pritožil zoper izrečeno kazen Nogometne zveze Slovenije (NZS) oziroma njenega disciplinskega sodnika in uspel! 

To pomeni, da bodo gledalci v Ljudskem vrtu lahko v prvem in v drugem krogu nove sezone. V prvem krogu, proti Radomljam, bosta sicer zaprti južna in severna tribuna, v drugem krogu, proti Gorici, pa omejitev ne bo. 

"Petčlanska komisija je pri presoji upoštevala vse okoliščine, na tekmi z Aluminijem je šlo za čustven izbruh ob slovesu legendarnega kapetana Marcosa Tavaresa. Med zadnjim dejanjem šampionske sezone, na gostovanju v Murski Soboti, pa ob zbranem gradivu ni mogoče sprejeti zaključka, da DNŠ Mura kot organizatorju tekme ne bi bilo mogoče očitati pomanjkljivosti pri organizaciji tekme," so sporočili iz mariborskega kluba. 

Glede na to, da bo vreme v poletnem času predvidoma lepo in bo sezona šele na svojem začetku, gre vendarle pričakovati lep obisk, tako da je Mariboru s tem uspela lepa "birokratska" zmaga.