Izbor se začenja: Premier League nominirala kandidate za naj igralca in trenerja sezone

Vodstvo angleškega prvenstva je nominiralo kandidate za najboljšega trenerja in igralca letošnje sezone. V obeh izborih se je pojavilo kar nekaj zanimivih in nepričakovanih kandidatov.

Uredništvo
7. avgust 2020, 1:05

Foto: /

Angleška Premier League je preko svojih socialnih kanalov odprla glasovanje, v katerem bodo navijači lahko izbirali najboljšega igralca in trenerja letošnje sezone. Glasovanje bo potekalo do 17.00 v ponedeljek, glasove navijačev pa bodo nato dopolnili še glasovi t.i. strokovne komisije,  ki jo sestavljajo številna znana in ugledna imena s sveta angleškega nogometa.V izboru za igralca sezone se je znašlo sedem imen. Kevin de Bruyne iz Manchester Cityja ter Sadio Mane iz Liverpoola sta že tradicionalni izbiri vseh tovrstnih izborov v zadnjih letih, iz vrst Liverpoola pa prihajata še dva igralca, in sicer sijajni Trent Alexander-Arnold ter vezist Jordan Henderson, ki je priznanje za najboljšega igralca sezone že prejel z rok otoških novinarjev. Izbor dopolnjujejo še prvi strelec prvenstva Jamie Vardy ter dva igralca, ki ju pred pričetkom sezone nihče ne bi videl v tako prestižni druščini. Prvi je Danny Ings, ki ima za seboj sijajno sezono v majici Southamptona, pri katerem je dosegel 22 prvenstvenih zadetkov, drugi pa 28-letni vratar Burnley Nick Pope.

Za najboljšega trenerja sezone so bili nominirani štirje trenerji. Prvi favorit je trener prvaka Liverpoola Jurgen Klopp, druščino pa mu bodo delali še Frank Lampard iz Chelseaja, Brendan Rodgers iz Leicestra ter Chris Wilder, ki je opravil odlično delo na klopi novinca v Premier League Sheffield Uniteda, ki se je dolg del sezone celo boril za uvrstitev v evropske pokale.