Izjava turnirja: Končno imamo spet 82 milijonov selektorjev in ne 82 milijonov virologov

Vezist nemške reprezentance Leon Goretzka je s hudomušno izjavo odlično povzel stanje duha, ki vlada na evropskem prvenstvu in v nogometu nasploh.

Uredništvo
21. junij 2021, 1:16

Leon Goretzka s soigralci čuti evforijo v domovini. (Foto: /)

Nemška reprezentanca se je evropskega prvenstva lotila z veliko mero skepse, saj je padla v t.i. skupino smrti s Francijo in Portugalsko, poleg tega pa je bilo že pred začetkom turnirja znano, da po koncu prvenstva klop reprezentance zapušča dolgoletni selektor Joachim Low – kot smo videli v nekaterih prejšnjih primerih, lahko tovrstni premiki negativno vplivajo na atmosfero znotraj moštva.

Nemčija je na uvodni tekmi izgubila proti Franciji, vendar pa je odigrala dobro tekmo in bila za svojo predstavo navkljub porazu deležna pohval. Proti Portugalski je prestavila še dve prestavi višje in slavila s 4:2, s tem pa si je na široko odprla vrata uvrstitve v izločilne boje, saj bo najbrž v zadnjem krogu zadostoval že remi proti avtsajderki skupine Madžarski.

Nemčijo je preplavil val evforije, vezist Leon Goretzka pa je na današnji tiskovni konferenci z nadvse hudomušno izjavo na najboljši možen način povzel to, kar je pravzaprav dandanes ne le največja zmaga nogometa, temveč kar celotne družbe.

"Rad bi se zahvalil navijačem. Atmosfera na stadionu je bila izjemna. V taboru vsi čutimo evforijo, ki vlada v državi. Po težkih časih je lepo videti, kako smo znova dobili 82 milijonov selektorjev – namesto 82 milijonov virologov,"
je povedal zvezdnik Bayerna iz Munchna.