Izjemen derbi v Eredivisie, v Ajaxu so lahko bollj zadovoljni s končnim izidom kot v PSV

Veliki derbi nizozemskega prvenstva med Ajaxom in PSV iz Eindhovna je prinesel izjemno zanimivo tekmo, ki se je po preobratu gostiteljev končala z delitvijo točk.

Uredništvo
10. januar 2021, 8:44
Na Nizozemskem so bile danes oči javnosti uprte v Amsterdam, kjer sta se pomerili najvišje uvrščeni ekipi na lestvici Ajax in PSV iz Eindhovna. Srečanje se je za goste iz Eindhovna začelo sanjsko, saj je izraelski veteran Eran Zahavi v prvih dvajsetih minutah dosegel dva zadetka, povratek Ajaxa pa se je začel pet minut pred koncem prvega polčasa, ko je po podaji Dušana Tadića zadel Quincy Promes – taisti Promes, ki je bil pred kratkim aretiran, ker je pred časom na družinskem zboru z nožem hudo ranil svojega sorodnika in mu grozi zaporna kazen.

Končni izid tekme je sredi drugega polčasa postavil mladi Ajaxov Brazilec Antony, ki je zadel po asistenci novinca v Ajaxovem moštvu in najdražjega igralca tega kluba vseh časov Sebastiena Hallerja.

Na lestvici še naprej s 35 točkami vodi Ajax, PSV zaostaja za eno točko, blizu pa je tudi tretji velikan Eredivisie Feyenoord, ki na tretjem mestu za Ajaxom zaostaja za tri točke.
 
adplus-dvertising