Izpoved igralca, ki je moral pokrivati Mbappeja: Mislil je, da je najtežji nasprotnik Sterling, ampak Mbappe ... Je električen!

Matty Cash je spoznal, da je praktično nemogoče pokriti Kyliana Mbappeja.

Uredništvo
5. december 2022, 1:45

Matty Cash je občutil, kako težko je pokrivati Kyliana Mbappeja. (Foto: Getty Images)

Kyliana Mbappeja je zelo težko zaustaviti. To ni novost, je pa vsakokrat to preizkušnja za igralca, ki ga mora pokrivati. Na nedeljski tekmi osmine finala svetovnega prvenstva med Poljsko in Francijo je ta naloga doletela Mattyja Casha. Za v Angliji rojenega poljskega reprezentanta je bila to "neverjetna vožnja".

"Celo popoldne sem gledal njegove posnetke, vedel sem, da me čaka težka naloga. Ko dobi žogo, ko se ustavi in premakne, je najhitrejši igralec. Na koncu tekme sem ga vprašal, če mi da dres, dobil sem ga," je povedal nogometaš Aston Ville

Bivši igralec Nottingham Foresta, ki ima poljske korenine po materi, je priznal, da je pokrivanje Mbappeja pravi pekel.

"Zaradi Mbappeja pečejo noge. Hitro se premik, Spusti ramena, najprej gre na kratko, potem na dolgo. Nekajkrat sem bil v sprintu z njim in je bilo v redu. Pogledal sem in je bil še tam. Doslej je bil najtežji za pokrivanje Sterling, ki je neverjetno hiter, ampak Mbappe je električen."

Cash je skozi tekmo ugotovil, da pravega odgovora na Mbappejev slog igre nima.

"Nikoli ne veš, če se je bolje približati ali stisniti. Naredil sem vse, kar sem lahko. Ko sva igrala ena na ena, mislim, da sem se v redu odrezal, dejansko me je samo enkrat prešprintal. Nekajkrat je imel prostor za protinapade, tako je tudi zabil drugi gol, v takšnih primerih je najbolj nevaren za nasprotnike," je še dodal Cash, ki je tako v vsega nekaj dneh dobil dresa dveh zvezdnikov. Pred Mbappejem mu je svoj dres poklonil še Lionel Messi