Izraz močnega karakterja: Alexander-Arnold je kritike utišal s ključnim golom

Trent Alexander-Arnold niha, a se spet vrača v pozitivne vrednosti. Odigral je partijo, ki spreminja pogled nanj in mu spet odpira več možnosti za nastop na Euru.

Uredništvo
11. april 2021, 10:35

(Foto: Getty Images)

Krivec za enega od treh prejetih golov Liverpool sredi tedna, na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov proti Realu iz Madrida, je bil Trent Alexander-Arnold. V zadnjih dveh sezonah sijajni bočni igralec Liverpoola je letos padel v formi in posledično pogosto kritiziran. Angleški selektor Gareth Southgate je 22-letnega igralca celo izpustil iz svojih načrtov in seznama za marčevske kvalifikacije. 

Trent Alexander-Arnold je dobil signal, da se z njim dogaja nekaj slabega in očitno ga je prepoznal. Na sobotni prvenstveni tekmi proti Aston Villi je z drugim golom v sezoni (v lanski je dosegel štiri) poskrbel za pomembno zmago Liverpoola. Redsi so se vrnili nazaj med najboljše štiri ekipe v Premier League

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je po tekmi komentiral njegovo predstavo: "Ne mislim, da se mora Alexander-Arnold komu dokazovati. Lahko odigraš najboljšo sezono v karieri, pa se potem selektor odloči drugače in to je treba spoštovati. Trent se trudi. V zadnjih 10 dneh je dvakrat odigral zelo dobro, proti Arsenalu in danes, zdaj je dosegel še gol. Najbolj pomembno je, da zdaj o tem prenehamo govoriti."

Mladega soigralca je zaščitil izkušeni James Milner in opozoril, da gre, čeprav je v karieri osvojil že pomembne lovorike in pokazal marsikaj, v osnovi za mladeniča.

"Današnja reakcija pove veliko o njegovem karakterju. Ljudje pozabljajo, kako mlad je še. Doslej je bil srečen v karieri, to, da ga ni bilo v reprezentanci, je zanj eno prvih razočaranj."

Alexander-Arnold je očitno spremljal vse, kar se je v zadnjem obdobju dogajalo okrog njega. Po včerajšnji tekmi je malce pare iz sebe le izpustil tudi preko družbenih omrežij na spletu, saj je objavil fotografijo z zapisom iz znanega filma Gladiator

Pri kritikah Alexandra-Arnolda gre predvsem za očitke na njegovo igro v obrambi. V igri "naprej" nikoli ni bil sporen, saj je prodoren, nadarjen igralec, ki zna podati, odpreti prostor in tudi zadeti. V obrambi pa mu očitajo pretirano mehkobo, zaradi česar so mnenja okrog njega deljena - nekateri ga kujejo v zvezde, spet drugi ga zaradi nekaterih deficitov ne uvrščajo med najboljše. 

Gareth Southgate ima za desni bok Anglije pred nastopom na evropskem prvenstvu spet dilemo. Alexander-Arnold se spet dviguje, Southgate ga je včeraj gledal v živo in bo o njem razmišljal. Ima pa tudi Kyla Walkerja, Reeca Jamesa in Kierana Trippierja. Gary Neville je še pred dnevi na glas razmišljal o tem, da bo Southgate Alexandra-Arnolda za Euro pustil doma (Jamie Carragher se z njim seveda ne strinja), a se je situacija medtem spremenila.