Izteka se čas za nakup zvezdniškega napadalca

Nogometni posli se zapletajo zaradi vpliva koronavirusa na potek aktualne sezone. Tudi najbogatejši klubi so prisiljeni v sklepanje dokončnih odločitev.

Uredništvo
28. maj 2020, 2:24

(Foto: Getty Images)

Pri Paris St. Germainu se borijo, da bi pred iztekom roka za dogovor zaključili prestop argentinskega zvezdnika Maura Icardija. Ta je v tej sezoni v Parizu igral kot posojen igralec Interja, francoski prvaki pa ga lahko za dogovorjeno vsoto odkupijo do 31. maja.
 
A pri Interju bi radi vnaprej dogovorjen znesek zmanjšali na takojšnje plačilo 50 milijonov evrov in dodatnih deset milijonov plačali, ko bodo izpolnjeni določeni kriteriji.
 
Po poročanju medijev se pogovori premikajo v pravo smer, a če ne bodo sklenjeni do konca meseca, se bodo morali v PSG spet na novo dogovarjati z Icardijem in njegovimi zastopniki.
 
Ob tem bi Argentinec po izteku posoje spet postal član Interja, a po vnaprej sprejetih določilih Fife ne bi smel igrati za italijanskega velikana v nadljevanju prvenstva v Serie A.
 
Icardi je na 31 tekmah v vseh tekmovanjih za PSG zabil 20 golov. Francosko ligo so po pandemiji koronavirusa aprila zaključili in Paris St. Germain razglasili za državnega prvaka.