Jaka Bijol je pripravljen: 'Anglija? Super so, toda bolj stresno se je bilo boriti za obstanek v Serie A!'

Slovenijo danes čaka prvi obračun na Euru, nasprotnik bo Danska. Branilec Jaka Bijol že komaj čaka, ne skrbi ga niti srečanje z Angleži, ki bo na sporedu čez dober teden dni.

Uredništvo
16. junij 2024

Jaka Bijol in Cristiano Ronaldo (Foto: Getty Images)

Že odštevamo ure do prve tekme Slovenije na Euru 2024 v Nemčiji. Varovanci selektorja Matjaža Keka se bodo danes pomerili proti starim znancem, nasproti jim bo stala izbrana vrsta Danske. Vzdušje v taboru Slovenije je dobro in ekipa je pripravljena na vroče obračune s tremi reprezentancami, ki na jakostni lestvici FIFA rangirajo višje.

Danes je slovenski branilec Jaka Bijol opravil svoj prvi obsežnejši intervju s spletnim portalom GOAL. Najprej je pogovor tekel o sezoni 2023/24 na klubski ravni, kjer Bijol nastopa za italijanski Udinese in s soigralci se je boril za obstanek med elito.

"Na koncu se je dobro izteklo, toda nikoli več si ne želim doživeti tega! Sezona je bila izredno težka. Težave smo imeli že od začetka in zelo sem ponosen na to ekipo, da nam je uspelo obstati v Serie A. Doseči cilj na zadnji dan sezone je neverjetno stresno. Evropsko prvenstvo ni stresno, je užitek."

Bijol je imel med sezono veliko težav s poškodbami in izpustil veliko tekem za Udinese, Euro pa je predstavljal motivacijo, da se čimprej vrne.

"Težko je, ko toliko časa ne igraš. Vedel pa sem, da se lahko vrnem pravočasno za Euro. Ni me bilo strah, da bi izpustil turnir v Nemčiji. Postavil sem si cilj, da se v pogon vrnem še močnejši in počutim se, da mi je to tudi dobro uspelo."

Na prvo tekmo z Dansko zdaj že komaj čaka, ne skrbi ga niti Anglija, ki bo proti Sloveniji igrala v zadnjem krogu skupinskega dela. S soigralci je na Euro prišel, da bi osvajal točke in državo predstavil v najboljlši luči.

"Imamo težko skupino, toda ostajamo pozitivni glede svojih možnosti. Naredili bomo vse, da pridemo do dobrih rezultatov in osebno verjamem, da lahko napredujemo v izločilne boje. Euro je za nas velika stvar, dolgo časa smo ga čakali. Garali smo in na koncu smo bili nagrajeni, zato lahko zdaj uživamo v tej izkušnji."

Novinarje je seveda zanimalo tudi srečanje, ki ga je Slovenija dobila proti Portugalski. Bijol je zelo uspešno kvaril večer Cristianu Ronaldu.

"Cristiano je še vedno odličen, njegova strast in želja po zmagah sta nekaj neverjetnega! Mislim, da smo kar vsi pripomogli k temu rezultatu. O tekmi proti Harryju Kanu in Angliji? Sodi med 5 najboljših napadalcev na svetu in zelo je inteligenten igralec. Se pa že zelo veselim izziva, ko bomo skušali tudi njega ustaviti," je še povedal Jaka Bijol.

Tekma Slovenija - Danska bo odigrana v Stuttgartu, začela se bo ob 18h.